Tak-21 of spaarverzekering

Een Tak-21 verzekering is een spaarverzekering op middellange of lange termijn in de vorm van een levensverzekeringscontract. U betaalt premies die een bepaalde basisrente opbrengen. Deze basisrente wordt aangevuld met een winstdeelname. De winstdeelname is afhankelijk van de resultaten van uw verzekeraar. Een Tak-21 verzekering geeft u grote zekerheid over uw spaargeld en over wat het u zal opleveren. De premies zijn flexibel en u kunt het geld ook flexibel opnemen. U dient minimaal 8 jaar premie te betalen anders betaalt u roerende voorheffing. U betaalt wel instaptaks.

De opbrengsten

Wat levert een Tak-21 verzekering u op?

  • De premies die u hebt betaald, verminderd met de kosten;
  • Een interessant rendement;
  • Eventueel een extra winstdeelname;
  • Een toegekende winstdeelname kan niet worden teruggevorderd;
  • Mogelijk belastingvoordeel als u de verzekering gebruikt als aanvulling op uw pensioen of om op lange termijn te sparen.

Rente op rente

U kunt er natuurlijk voor kiezen om de basisrente jaarlijks uit te laten betalen maar wanneer u deze toe laat voegen aan uw oorspronkelijk belegde kapitaal, brengt de basisrente het volgende jaar ook weer rente op.

Overlijdensdekking

Als extra kunt u kiezen voor een overlijdensdekking. Wanneer u dan tijdens de looptijd van het contract komt te overlijden, wordt er uitgekeerd aan uw erfgenamen.

Contact

Wij geven u graag advies bij het afsluiten van een Tak-21 verzekering. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons

Vraag nu uw offerte aan

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord