Fiscaal sparen: pensioenspaarrekening

Wanneer u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, heeft u recht op het wettelijk pensioen. U dient er echter rekening mee te houden dat het wettelijk pensioen momenteel vaak nog niet de helft van uw huidige netto-inkomen bedraagt. Het is dus aan te raden om wat geld achter de hand te hebben als aanvulling op het wettelijk pensioen. Een pensioenspaarverzekering is hiervoor uitermate geschikt. Het is een veilige manier om uw pensioen aan te vullen.

Waarom een pensioenspaarverzekering

  • Fiscaal voordeel; u verdient 30% van uw premie terug;
  • Voordelige eindbelasting;
  • Stortingen na uw 60ste zijn belastingvrij;
  • Uw gespaard bedrag (premie excl. instapkosten) is 100% gewaarborgd;
  • Hoge gewaarborgde basisrentevoet en eventuele winstdeling;
  • Interest op het gespaarde kapitaal en interesten uit het verleden.

Voorwaarden

Pensioensparen met een belastingvoordeel kan vanaf uw 18de tot uw 65ste. U bepaalt zelf hoeveel jaar u spaart maar stort wel met regelmaat een bedrag. Om in aanmerking te komen voor belastingvoordelen moet u minimaal 10 jaar hebben gespaard. Wij raden aan het geld niet voor uw 60ste op te nemen. Wanneer u dit wel doet, betaalt u extra belasting (meestal 33%) over het opgenomen bedrag.

Garantie Bijzonder Beschermingsfonds

Een aantal pensioenspaarverzekeringen biedt extra bescherming in de vorm van de Garantie Bijzonder Beschermingsfonds. Dit fonds zorgt ervoor dat de verzekerde zijn geld tot een maximum van 100.000 Euro terug krijgt als een verzekeraar failliet zou gaan. Wij vertellen u er graag meer over.

Pensioenspaarfonds

U kunt ook kiezen voor een pensioenspaarfonds. Dit kan meer opleveren maar biedt minder zekerheid.

Contact

Is pensioensparen ook iets voor u? Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste verzekering. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons

Vraag nu uw offerte aan

Ik heb het Privacy beleid gelezen en ga hiermee akkoord